piątek, 14 maj 2021
plensk

Warsztaty prezentujące kuchnię łemkowską i wołoską

W październikową sobotę, odbyły się warsztaty prezentujące kuchnię łemkowską i wołoską w Domu Ludowym w Nadolu. Uczestnicy mogli skosztować m.in. zupy pietruszczanki, kociołka pasterskiego, pieczeń wołowa z warzywami, gołąbków z ziemniakami okraszonymi cebulką i skwarkami czy warzywami faszerowanymi kaszą gryczaną i grzybami. Efektem wspólnego gotowania i kosztowania przygotowanych potrwa było powołanie Komitetu Założycielskiego, którego celem jest zawiązanie Koła Gospodyń Wiejskich w Nadolu. 

 

122223304 3520297414749689 4530568100807906490 o

122059995 3520297614749669 4716957238569478539 o

122282656 3520297364749694 2259686367362068054 o

 

fot. Dukielskie Stowarzyszenie Wspólnie ponad podziałami

 logotypy.png

logotup

 

Adres korespondencyjny

35-064 Rzeszów, Rynek 16/1

Dane kontaktowe

+48 17 852 85 26
info@procarpathia.pl